Tar hatkriminalitet på alvor

Tar hatkriminalitet på alvor
Over 120 politifolk deltok i Prideparaden lørdagTorkjell Trædal

– Jeg er stolt og rørt over alle de flotte kollegene som gikk i øredøvende applaus fra 25 000 deltakere i Oslo Pride på lørdag, sier Sigve Bolstad, leder av Politiets Fellesforbund. Han mener det er viktigere enn noen gang å sette foten ned mot hatkriminalitet og diskriminering.

Over 120 uniformerte politifolk og sivile deltok i Prideparaden i Oslo lørdag under parolen «Et politi for alle». Politiets Fellesforbund, med Sigve Bolstad i spissen, stilte med egen fane og med representanter fra forbundsstyret, PF studentene, enkelte lokallag og forbundskontoret.

Tar hatkriminalitet på alvor

Forbundsleder Sigve Bolstad og forbundssekretær Liv Ova Graham

Før paraden startet holdt Bolstad appell på Politihuset på Grønland.

– For Politiets Fellesforbund er det viktig å være synlige under paraden, nettopp fordi det understreker solidaritet og fellesskapets behov for å anerkjenne at vi er forskjellige. Synliggjøringen av politiet i paraden inviterer til at publikum i alle samfunnslag skal ha tillit til norsk politi uavhengig av sin seksuelle legning og orientering, sa forbundslederen.

Han påpekte at arbeidet med mangfold og kunnskap om hatkriminalitet er nødvendig.

– Hatkriminalitet og terror truer ikke bare friheten til enkelte utsatte grupper, men også toleransen for mangfoldet som vi alle er avhengige av. Det er derfor viktigere enn noen gang å sette foten ned mot hatkriminalitet og diskriminering, sa Sigve Bolstad under appellen.

Forbundssekretær Liv Ova Graham er primus motor bak politiets deltakelse i paraden.

– Politiets deltakelse i paraden er en viktig måte å vise vår støtte til LHBT-miljøet, og ikke minst feire at vi i Norge har friheten til å være den man er. Skal vi møte borgerne på en profesjonell måte, så må politiet som etat ha et mangfoldig politi med rett kompetanse, altså et politi som speiler samfunnet, sier Ova Graham entusiastisk.

Det er 12. året som politiet deltar i Prideparaden i Oslo. Lørdag kveld ble politiet kåret til vinner av årets paradepris. Den prisen vant politiet også for to år siden.

– Paradeprisen viser hvilket politi vi har i Norge. Det er en enorm tillitserklæring. Jeg er stolt og rørt over alle de flotte kollegene som gikk i øredøvende applaus fra 25 000 deltakere. Det var en opplevelse, sier Sigve Bolstad.

Tar hatkriminalitet på alvor

Samling på Politihuset på Grønland før paraden